Yerköy Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde Hasat Sevinci

Merkezimize bağlı Yerköy ilçesinde yer alan Yerköy Tarımsal Uygulama ve Araştırma İstasyonu'nda “Hasat Günü” etkinliği düzenlendi. Tarımsal Uygulama ve Araştırma İstasyonu’nda 550 dönüm alanda ekimi yapılan buğday, arpa ve tritikale’nin hasadı yapıldı. Hasat etkinliğine, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Gürbüz, Yerköy Adalet M.Y.O Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emre EKİNCİ, Tarım İlçe Müdürlüğü' nü temsilen ziraat mühendisleri ve Ziraat Fakültesi’nden öğretim elemanları katıldı. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet KARADAĞ " Ortaya konulan emeklerin karşılığının alındığı bu Hasat Günü' nde Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi' nde emeklerini ortaya koyan akademik personelimizden, memurlara ve istasyonda görevli işçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ülkemize katma değer ürettiler aynı zamanda yöre çiftçilerine de örnek çalışmalara imza attılar" dedi. Tarımsal uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü aynı zamanda Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz GÜRBÜZ ise, " Birimimizde akademik personelimizen işçilerimize kadar bütün arkadaşlarımız yönetime geldiğimizden bu mutlu günümüze kadar çok büyük özveri ile çalıştılar. Başta desteklerini esirgemeyen ve bizlere inanan Rektör Hocamız Sayın Prof. Dr. Ahmet KARADAĞ'a, birimimizden sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör YILMAZ'a, müdür yardımcılarım Doç. Dr. Hakan KELES ve Öğr. Gör. Dr. Gürkan SEZMİŞ'e ve birlikte çalıştığım bütün memur ve işçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yönetimine geldiğimiz TUAM'da çalışmalarımız sonucu gerçekten güzel bir hasat elde ettik ve ülke kaynaklarını en doğru biçimde kullanmaya çalışmış olduk. İstasyonlarımıza bugün hasadını yaptığımız ürünlerle birlikte meyve, sebze ve hayvansal ürünlerde üretilmekte, üniversitemizde tek olan uluslararası bir proje yürütülmekte aynı zamanda birçok ulusal kaynaklı proje yürütülmektedir. Amacımız yöre çiftçisine örnek olmak, bilimsel çalışmalara destek olmak ve paydaşlarımızla doğru şekilde çalışmaktır. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

5.07.2022 17:16