Öğrencilerimizin Çilek Yetiştiriciliği Uygulamaları Ulusal Medyada

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezine (TUAM) bağlı Gedikhasanlı Bilal Şahin Uygulama ve Araştırma İstasyonu' nda öğrencilerin zirai uygulamalar üzerine yaptıkları çalışmalar ulusal ve yerel medyaya konu oldu. Son uygulama çalışmalarında   Doç. Dr. Hakan KELES gözetimindeki öğrencilerimiz frigo çilek fidesi, bu fidelerin dikime hazır hale getirilmesi, kök ve ölü doku temizliği, dikim masuralarının hazırlanması, malç uygulaması ve çilek dikimi gibi konuları teorik olarak çalışarak bu konuların uygulamasını da ilgili alanda yaptılar. çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri tarafından haberleştirildi. Öğrenciler 114 dekar alana sahip ve genellikle meyve yetiştiriciliği ve ıslahı konularında çalışmalar yapılan alanda budama, toprak besleme, hastalık ve zararlılarla mücadele vb. konularda uygulamalı eğitimlerini gerçekleştirerek daha donanımlı ziraat mühendisleri olarak piyasaya çıkıyorlar. Konuyla ilgili görüntü ve haber metnine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Geleceğin ziraat mühendisleri uygulama bahçelerinde yetişiyor. (AA)

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesinde eğitim gören öğrenciler, uygulama bahçelerinde sebze ve meyve yetiştirerek geleceğe hazırlanıyor. (haberler.com)

30.05.2022 13:00