Ziraat Fakültesi Öğrencileri Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Dersi Kapsamında Gedikhasanlı' da

YOBÜ Ziraat Fakültesinde arazide uygulamalı eğitimler hız kesmeden sürüyor. Gedikhasanlı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde yürütülen Toprak Bilimi ve Bitki Besleme dersi kapsamında, öğrencilerimize uygulamalı olarak doğru toprak örnekleme teknikleri, toprak sıkışması ve infiltrasyon testi ile toprağın su alma hızı gösterildi. Ders, öğrencilere hem teorik bilgileri sahada uygulama fırsatı sağlarken hem de bu süreçleri birebir deneyimlemelerine imkan tanıdı. Detaylar için aşağıdaki haber linkini ziyaret edebilirsiniz:

Ayrıca ders kapsamında, sürdürülebilir tarım yöntemleri, tarımda verimliliğin artırılması ve doğal kaynakların korunması üzerine de önemli bilgiler aktarıldı. Geleceğin tarım profesyonelleri, teorik bilgilerini pratiğe dökerek sürdürülebilir tarımın önemini sahada öğreniyor.

24.10.2024 11:24