Ziraat Fakültesi Öğrencileri Uygulama İçin Gedikhasanlı İstasyonu' nda

Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hakan KELES’ in öncülüğünde gerçekleştirilen Mesleki Uygulama 3 dersi kapsamında Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri, Gedikhasanlı Bilal Şahin Tarımsal Uygulama ve Araştırma İstasyonu’nda elma hasadı uygulaması yaptı.

Uygulamalı ders kapsamında öğrenciler, kuraklık, ilaçlama ve bitki besleme etkilerinin meyve yetiştiriciliği üzerindeki etkileri hakkında bilgi edindiler. Ayrıca hasat sürecine katılan öğrenciler, hasat sonrası işlemler ve pazarlama stratejileri üzerine de önemli bilgiler kazandılar. Bu saha eğitimi, öğrencilerin hem teorik bilgilerini pekiştirmelerine hem de tarımsal üretim süreçlerini yakından gözlemlemelerine olanak sağladı.

Gedikhasanlı Bilal Şahin Tarımsal Uygulama ve Araştırma İstasyonu, öğrencilere uygulama odaklı eğitimler sunmaya devam ederek tarım sektöründe nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

24.10.2024 11:32