Ziraat Fakültesi Öğrencileri Budama Eğitiminde

Budama Teknikleri ve Terbiye dersi uygulamaları kapsamında Ziraat Fakültesi 3. sınıf öğrencileri, Doç. Dr. Hakan KELES' in eğitmenliğinde Gedikhasanlı Bilal Şahin Araştırma ve Uygulama İstasyonu' nda meyve ağaçlarında budama teknikleri ile ilgili eğitimler alarak uygulamalar yaptılar. Ders kapsamında genç vişne türünde şekil budamaları, verim çağında bulunan elma ve kiraz türlerinde verim budamaları ve bu türler üzerinde meyve ve sürgün dalları ile alakalı bilgiler aldılar. Ayrıca sebze yetiştiriciliğinde gerekli olan budamalar ile ilgili bilgiler almak amacıyla istasyonda bulunan sera da sebze dikimi yaparak hem yetiştiriciliği hem de teknik bilgileri öğrenmek amacıyla uygulamalar yaptılar.

21.04.2022 13:00